Spill 0

Definisjonen på verdispill er ganske enkelt det at oddsen er høyere enn hva sannsynlig utfall tilsier. Om du plasserer et spill på krone og mynt, så vil oddsen være 2,0 for at den havner på krone eller mynt, siden det kun er to sannsynlige utfall. Et spill med verdi i denne sammenhengen vil være at enten krone eller mynt gir en høyere odds enn 2,0. Med andre ord er oddsen høyere enn hva sannsynlig utfall vil tilsi.

Hvordan finne verdispill innenfor sportsspill

Bettingselskapene benytter sannsynlighetsberegning når de setter odds på de forskjellige sportsbegivenhetene. Dette vil si at det kan være vanskelig å finne åpenbare spill med verdi, når oddsen for de forskjellige begivenhetene blir tilgjengelig – siden oddsen er skapt ut fra tilgjengelige faktorer som er kjent for begivenheten der og da. Det vi som spillere må være oppmerksom på er når det foreligger endringer hos involverte parter opp mot begivenheten, for det er slike endringer som legger grunnlaget for verdibetting.

For å ta et konkret eksempel vil oddsen være tilgjengelig for en fotballkamp i Eliteserien i god tid før kampen spilles. Frem til kampen spilles så kan ting skje i form av skader, nye spillere, ny trener eller rett og slett at laget stiller med et reservelag fremfor å stille sine 11 beste spillere. Det er bedre å vente med å sette penger på et spill, til all informasjon er tilgjengelig. Tipping gjort for lang tid i forveien gir begrenset verdi.

Vær raskt ute!

Dersom det er slik at informasjon som kan påvirke sannsynlig utfall av et veddemål er tilgjengelig, så er det viktig at du setter verdispillet så fort som mulig. Det er viktig å alltid ha i bakhodet at bookmakerne har tilgang til den samme informasjonen, noe som fører til at de er raskt ute for å korrigere den satte oddsen – for å forhindre at den blir for høy. Normalt et det veldig begrenset med tid du har før verdien på spill korrigeres.

Norske spillere har et veldig godt marked for å finne ligaer hvor du kan få informasjon fra grasrota. Siden det tilbys spill helt ned i 4. divisjon innenfor fotball, så vil dette tilsi at du kan innhente informasjon som med hell ikke når bookmakerne. Tilbydere av odds på disse kampene i lavere divisjoner har tatt ut margin for å forhindre for gode spill med verdi, men du kan likevel finne gode spill med verdi i den lokale fotballen.

Research og planlegging

Det finnes gode muligheter for å tjene gode penger i det lange løp. Dersom du setter penger på myntkast og krone til 2,1 i odds, så vil du i det lange løp tjene penger på det. Nøkkelen til å finne de gode spillene er å velge ut et par ligaer eller sportsbegivenheter du ønsker å gå dypere inn i. Du har da et godt grunnlag for å få tak i den siste informasjonen innenfor den valgte sporten.

For med god research og planlegging kan du fort se informasjon og plutselig være et hestehode foran spillselskapene. Hvor du finner de gode verdispillene basert på god informasjon og ekspertise innenfor feltet? Det finnes utallige odds å spille på hos de forskjellige tilbyderne av sportspill. Av alle begivenhetene som det tilbys spill på så har spillstedene 99 % sikkert bedre tilgang til informasjon, noe som gjør at det blir vanskelig å finne den gode verdien.

En rask oppsummering

Det finnes med andre ord muligheter å finne spill med verdi innenfor sportspill. Det kan være tidkrevende og krever at du gjør research på egenhånd, men det vil være verdt det. Ved hjelp av verdispill kan du selv finne bedre muligheter for gevinst, som selvfølgelig er målet for norske spillere som spiller på sport. Det er viktig å holde seg oppdatert på nyheter i sportsverden, og tørre å ta noen sjanser med å ikke plassere spill for tidlig.